Sunday, November 12, 2006

familjevåld

Vitsi så hemskt me såna som slår sina fruar/flickvänner/sambon eller vem som helst. Blev igår vittne ti att en kvinna blev slagen... Ja e så tacksam för att få bo i Finland där det hör till kulturen att man inte slår kvinnor.

7 comments:

Anonymous said...

huij,var såg du de? måst ha vari ganska obehaglit...huu...skönt att man själv har en sån kille som aldri sku slå... :)

Pikku Kakkosen Posti said...

jaa ja tycker också som snasse, skönt att veta att den andra aldri sku gö nå sånt. men man borde ju hjälpa dom utsatta på nåt sätt...?

anna said...

de e kanske lite hopplös situation när människan e 39 o int förstår sitt eget bästa bara... man e ganska hjälplös då...

Anonymous said...

jag håller med allt annat som du skrev, förutom dedär med att 'tur att vi lever i en sånhän kultur'. OJJJJJJJ va de slås kvinnor i finland!!!! De e bara så att man hör om en BRÅKDEL.

anna said...

nåjåå, dani har på sätt o vis rätt. men här e man int "rättfärdigad" att slå, o vår kultur godkänner int att man slår sina fruar, liksom andra kulturer tycks göra.

Anonymous said...

mooi anna! mitä kuuluu? Ja ba måst troma min nassu med i ert snack, det va dani sa e helt fakta, ja duunaa med sv. kvinnorörbundet o en av deras viktiga punkter i deras arbete e just våldet mot kvinnor som "göms undan". För den finska kvinnan är hemmet den farligaste zonen, grymt men sant. Helt samma om d e "rättfärdigat" el. int -det måste ske en ändring. Ja va o vittne ti en sån händelse, när vi konfrontera mannen så sa han att man måst ju ibland lite slå, WHT THE FUCK?! men ei täss muuta :) t. mary

Anonymous said...

siis sv.kvinnoFörbundet, inte rörbundet, haaha d.s.